Is roofing waterdicht?

Bitumen dakbedekking: sterk, duurzaam en waterdicht Bitumen dakbedekking, ook wel roofing, heeft niet toevallig een stevige reputatie opgebouwd. Een dak met vakkundig geplaatste bitumen is bestand tegen weer en wind, volledig waterdicht en gaat meer dan 30 jaar mee.

Hoe maak ik een plat dak waterdicht?

Een plat dak waterdicht maken kan door hem te bedekken met EPDM of PVC, of met het gebruik van vloeibaar rubber. Om een schuin dak waterdicht te maken worden meestal keramische of betonnen dakplaten gebruikt.

Is EPDM waterdicht?

Naast bitumineuze dakrollen is EPDM-rubber een andere veel gebruikte dakbedekking voor platte daken. Ook deze dakbedekking geeft je een waterdicht dak dat ongeveer 40 jaar meegaat. EPDM-rubber is heel elastisch en flexibel. Het is bestand tegen extreme weersomstandigheden en vraagt weinig onderhoud.

Kunnen dakplaten tegen regen?

Weerstand tegen regen en stuifsneeuw ter voorkoming van lekkage in de onderliggende ruimte. Weerstand tegen belasting van vocht en waterdamp vanuit de onderliggende ruimte. Weerstand tegen geluidsbelasting van buiten. Beperking van de brandgevaarlijkheid van het dak.

Hoe roofing herstellen?

Klustip! Je roofing repareren was nog nooit zo gemakkelijk

 1. Maak de ondergrond stof- en vetvrij.
 2. Herstel blazen, barsten of scheuren.
 3. Breng een primer aan.
 4. Breng de renovatiecoating aan.
 5. Laat uitdrogen en breng een tweede laag aan.
 6. Werk je dak af met Leislag.
 7. Aan de slag.

Hoe zelfklevende roofing plaatsen?

Roofing kan je aanbrengen door de dakrollen op je dak te branden of te lijmen. Er bestaan ook zelfklevende dakrollen die je gewoon op je dak kan kleven.

Hoe maak ik zelf een plat dak?

Plat dak maken: doe-het-zelf uitleg

 1. Opbouw dakconstructie plat dak.
 2. Stap 1: Aanbrengen balklaag plat dak.
 3. Stap 2: Breng het plafond aan.
 4. Stap 3: Maak het dak beloopbaar.
 5. Stap 4: Breng het dampscherm aan.
 6. Stap 5: Breng de isolatie aan.
 7. Stap 6: Breng de afvoer aan.
 8. Stap 7: Maak het dak waterdicht.

Is bitumen waterdicht?

Perfect materiaal voor een waterdicht plat dak Bitumen is een ideaal product om een dak hermetisch waterdicht te maken. Dat komt door de eigenschappen van het materiaal. Zo ontstaat een dakmembraan dat 100% waterdicht is: perfect voor een plat dak!

Hoe sterk is EPDM?

EPDM is elastisch, UV-bestendig en heeft een levensduur van wel 50 jaar. Een totaaloplossing om uw dak waterdicht te krijgen. Het EPDM is 1,14mm dik en heeft een rek percentage van 400%. Onze Epdm is praktisch zonder talkpoeder en zeer goed te verlijmen met een Epdm contactlijm.

Kan een dakdekker in de regen werken?

Zeker doen! Dakwerkers kunnen zich immers wapenen tegen de regen, leggen het onderdak op een moment dat het droog is, en vanaf dan kunnen ze probleemloos verder.

Kan je EPDM lijmen als het regent?

4. Wat is de minimale temperatuur voor het verlijmen van een EPDM dak? Een EPDM dak plaatsen kan in principe gans het jaar door, de buitentemperatuur is hierbij van ondergeschikt belang. Voor het verlijmen van de EPDM moet de ondergrond wel goed droog zijn.

Hoe EPDM herstellen?

Het herstellen van EPDM is bijzonder eenvoudig. Zo kan er via warmtevulkanisatie een laag EPDM lokaal over het gat worden geplaatst. Door een chemische reactie vormt dit extra laagje een homogene verbinding met de onderliggende EPDM. Alles is daardoor compleet waterdicht.