Waar gaat het boek Wreed over?

Het boek Wreed gaat over een meisje, Daniëlle, die met haar vriendinnen, Loulou, Madelief en Robin, in Oostenrijk op vakantie zijn. Daar ontmoet ze een jongen, Dante. Hij woont toevallig net zoals Daniëlle en haar vriendinnen in Amsterdam. Dante en Daniëlle krijgen uiteindelijk verkering.

Waarom heet het boek Schuld?

Het boek heet schuld omdat het groepjes meisjes de schuld dragen van de zelfmoord van Leila.

Wat is de genre van het boek Schuld?

Maar dan krijgt Tess een anonieme brief: “Jij bent de volgende”. Zij gaat op onderzoek uit en legt wel een link tussen de drie overleden meisjes, want ze leken wel degelijk op elkaar. De jeugdthriller Schuld van Mel Wallis de Vries heeft achtendertig korte hoofdstukken en bestaat uit vier losse verhalen.

Hoeveel prijzen heeft Mel Wallis de Vries?

Ze won in het totaal tussen 2012 en 2019 zeven keer de Prijs van de Jonge Jury waarvan de laatste zes keer op rij.

Wie is de moordenaar in het boek schuld?

Michael houdt Kate, Yara, Tess, Noa en Danique verantwoordelijk voor de dood van zijn zusje Leila, omdat ze haar hebben genegeerd en gepest. Daarnaast is Michael zelf ook schuldig. Hij wil wraak nemen op de 5 meisjes en wil hen een voor een vermoorden en het laten lijken op zelfmoord. Hij is dus schuldig aan moord.

Welke prijzen heeft Mel Wallis de Vries gewonnen?

Mel Wallis de Vries (1973) is de succesvolste jeugdthrillerauteur van dit moment. Naast andere prijzen won ze in 2012 met ‘Vals’ voor de eerste maal de Prijs van de Jonge Jury en daarna in 2014 met ‘Klem’, in 2015 met ‘Wreed’ en in 2016 met ‘Shock’.

Hoeveel bladzijden heeft vervloekt?

Details

Titel Vervloekt
Auteur(s) Mel Wallis de Vries
Productvorm Hardcover
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 72

Welke titels heeft Mel Wallis de Vries gewonnen?

Welke prijzen heeft Margje Woodrow gewonnen?

In 2013 debuteerde zij met Examendeal. Haar boeken zijn in 2019 genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. In 2019 was zij een van de drie auteurs die een bijdrage leverde aan de gratis bundel voor de Boekenweek voor Jongeren. Met Fake trip won zij in 2021 de Prijs van de Jonge Jury.

Wat versta je onder een argument?

Een argument is in de logica datgene wat men stelt om op grond daarvan een conclusie te trekken, iets te betogen of te bewijzen. De term is verwant aan premisse, maar heeft een bredere betekenis.