Welke klasse mag je starten KNHS?

In Nederland mogen ruiters en amazones sinds 2010 bitloos starten op dressuur- en springwedstrijden. Eerst t/m de klasse L2, vanaf 2016 t/m de klasse M2 en vanaf 1 april dus t/m de klasse ZZ-Licht dressuur. Een overzicht van de toegestane hoofdstellen staat in de KNHS Harnachementgids.

Welke leeftijd paard dressuur?

Een paard dat deelneemt aan een dressuurwedstrijd moet de volgende leeftijd hebben bereikt: Klasse BB en B : minimaal 3 jaar vanaf 1 oktober Klassen L1 en L2 : minimaal 4 jaar vanaf 1 april Klassen M1 en M2 : minimaal 5 jaar vanaf 1 april Klassen Z1 en Z2 : minimaal 6 jaar Klasse ZZ-Licht : minimaal 6 jaar Klasse ZZ- …

Welke leeftijd paard starten?

Je start bij de paarden als: als je op een paard rijdt en vanaf 1 januari van het jaar waarin je 12 jaar wordt. Je hebt een paard als je rijdier 1.57 m. is of groter.

Hoeveel gaan er in een uur dressuur?

Bij iedere discipline (springen, dressuur, eventing, para dressuur) bestaat een team nog maar uit 3 combinaties en tellen ALLE resultaten mee voor het eindtotaal. Maar er zijn nog meer wijzigingen. Een dressuurteam in Tokio bestaat dus uit 3 combinaties, maar er zal wel een 4de combinatie meereizen als reserve.

Welke klasse dressuur?

De volgende klassen vallen onder de basisdressuur:

  • B, dit staat voor Beginner en is de laagste officiële dressuurklasse,
  • L1, dit staat voor Licht,
  • L2 , deze klasse is alweer iets moeilijker dan L1,
  • M1, dit staat voor Midden,
  • M2, deze klasse is wederom wat moeilijker dan M1,
  • Z1, dit staat voor Zwaar,
  • Z2, en tot slot,

Hoe lang moet een Dressuurzweep zijn?

-De dressuur zweep: de grootte is 110-120 cm. Het wordt ook wel stok genoemd vanwege de lengte en finesse. Er is geen lus aan het einde, maar een stuk koord. Hierdoor kan de ruiter subtiel inwerken op de heupen van het paard.

Welke klasse moet ik starten?

Een combinatie moet in de laagste gezamenlijke klasse starten. Wanneer ruiter L1 heeft gereden en paard B, dan moet men B starten. Heeft ruiter L1 gereden en paard M2, dan moet de combinatie L1 starten.

Hoe duur zijn olympische paarden?

Dat is elke keer een nieuw avontuur, deels een bekostiging van de sport. We kopen een paard van 5.000 à 10.000 euro en dat verkopen we een paar jaar later voor zo’n 10.000 à 15.000. Als het meezit, houden we er 5.000 euro aan over. ‘

Welke klasse na ZZ Zwaar?

Vanuit de ZZ-zwaar kun je promoveren naar de lichte tour, dit mag bij tien winstpunten en moet bij 30 winstpunten. Hierna kun je nog doorstromen naar Intermédiaire I naar Intermédiaire II. Daarna is promotie naar de Grand Prix een mogelijkheid.

Wat is het hoogste dressuur niveau?

Z2, en tot slot, ZZ-Licht, deze klasse is sinds 1 april 2011 toegevoegd aan de basissport en is sindsdien het hoogste niveau wat je kan rijden in de basisdressuur.

Hoeveel winstpunten heb je nodig om te springen?

Promotie naar een hogere klasse mag na het behalen van 10 winstpunten en is verplicht bij het behalen van 40 winstpunten.